COACHING

Individuele coaching

Ik werk aan opdrachten die gaan over:

 • Leiderschap
 • Loopbaan
 • Invloed nemen
 • Effectieve samenwerking
 • Ambities

Kun je een zetje gebruiken? Loop je vast of heb je ambitie? Wil je jouw potentieel benutten? Wil je patronen doorbreken? Ik ben gespecialiseerd in executive coaching, leiderschapscoaching en loopbaancoaching.

Ik ben een coach en geen therapeut. Ik laat me voeden door de ‘systemische invalshoek’. Jouw achtergrond doet er toe. Deze heeft je gevormd. Als het relevant is kijken we naar wat je daaruit kunt leren voor de toekomst. Aan het einde van de coaching weet je welke eigen waarden je serieus moet nemen, welke kernkwaliteiten jou uniek maken en hoe je die in werk kunt benutten. Je leert je drijfveren kennen en hoe je dit alles kunt vertalen naar jouw bijdrage en aanbod. Of je nu op zoek bent naar wat anders of je wilt manifesteren in je eigen werk, de coaching levert je inzicht en regie op.

Bestuurders en andere leiders hebben vragen die gaan over een ‘afgeleide’ effectiviteit. Niet hun eigen effectiviteit doet er toe, maar die van de mensen en processen waar zij leiding aan geven. Jezelf kennen is belangrijk. Maar ook jouw vermogen om het hele waardensysteem te zien en te ontmantelen. Daarbij gaat het om het innemen van een positie, herkennen van onderstromen, vertrouwen in de professionaliteit van de ander of de organisatie. Deze expertise vraagt om ogen achter in je hoofd en oren op steeltjes. Altijd gaat het om het vermogen om daadwerkelijk te zien wat er is en tegelijk gebruik maken van de eigen ervaring van wat eerder gebeurd is. Het gaat om jouw visie op de toekomst en jouw vermogen om die, vanuit jouw plek, te veroorzaken. Dat is de kern van de coaching.


Een paar favoriete methodieken:

 • Human Dynamics
  Erkennen van jouw specifieke persoonlijkheidsdynamiek helpt om te weten wat jou onderscheid en wat je daarover aan anderen hebt uit te leggen.
 • Voice Dialogue
  Weten welk ‘deel’ van jezelf je inzet en wat er om aandacht vraagt geeft een mogelijkheid om iets anders te doen dan wat je altijd deed.
 • Transactionele Analyse
  Begrijpen wat er in de interactie gebeurt waardoor je je strijdbaar, onzeker of juist volkomen vrij en vol zelfvertrouwen voelt.
 • Carreer Story Interviewing
  Storytelling is een hulpmiddel om toegang te krijgen tot het ‘onderbewuste weten’ over de eigen koers en loopbaan.